Rondleiding Hoeve De Kempe

Graag leid ik jullie rond op Hoeve De Kempe. Onze nieuwe plek. Die zoals sommigen van jullie weten ons gegund is door het verhaal van mijnOpa. Die op dezelfde dag uit hetzelfde krijgsgevangenkamp is ontsnapt als de oom van de eigenares van Landgoed De Poll waar de boerderij deel van uit maakt. Laat Kempe dan nog eens ‘klein kamp’ betekenen, en de cirkel is rond. 

Deze plek is voor JULLIE.  

We missen jullie meer dan woorden kunnen uitdrukken!

Natuurlijk is de quarantaine niet voor niets. We zijn dankbaar dat het lukt om in alle redelijkheid toch iets te bieden voor jullie. Maar er gaat geen dag voorbij dat ik niet denk aan jullie en iets probeer te bedenken om jullie te helpen.  

Sommigen van jullie doen actief mee met Dagstart. Maar sommigen ook niet. Ik hoop dat het jullie goed gaat! 

Afgelopen 8 weken hebben wij niet stilgezeten.  We hebben afscheid moeten nemen van het Hegius. Dat was natuurlijk wel bekend. Wat voor sommigen van jullie ook bekend was is dat we keken naar een boerderij in Voorst waar we alles uit de kast moesten halen om toegelaten te worden. 

Het goede nieuws is: dat is GELUKT. Alleen….. dat hoorden we twee dagen nadat de quarantaine periode inging.  Een hele beslissing kan ik jullie vertellen. Want wat doe je dan?Wel?

Niet?

De verhuurder van het Hegius schreef ons dat we er uiterlijk 1 September uit moesten zijn. Alle trainingen lagen stil.  

Spullen naar de opslag dan maar?

Of de sprong wagen? 

Ik voelde ja. 

Jakko voelde twijfel. 

Veel praten. 

Veel op een rijtje.  

Gelukkig kwamen er twee echt goede alternatieven, met allerlei voor- en nadelen. Dat maakte dat ik diep kon voelen dat er ALTIJD keuze is. En naging: waar GAAT het nou om? 

Wat wil ik ECHT? Als alles mag en alles kan? En toen voelde ik dat wat ik ECHT wil een plek is waar alles samenkomt. Een plek voor jullie. Een ‘nest’ waar we met elkaar de nieuwe wereld die nu ontstaat kunnen vormgeven. 

Een plek waar mijn ‘vredes-leger’ een thuisbasis heeft. Op adem kan komen. Kan leren. Zich kan voeden. En weer de wereld in kan gaan om al het moois te verspreiden.  Een plek die echt ‘van ons’ is en echt ‘voor jullie’.

Hoeve De Kempe, de boerderij in Voorst, heeft dat. En een risico.  Dus we besloten om met de barones die het verhuurt het gesprek aan te gaan over hoe we met elkaar omgaan als het risico verkeerd uitpakt.  Beide andere plekken waren prima alternatieven. Dus dat gesprek stapten we in met vertrouwen. We ‘moesten’ niet, maar WILDEN graag. Als we samen met haar door deze periode heen kunnen komen.  En….. dat LUKT! 

Toen ging het snel. Hegius, Gasfabriek opzeggen, huis te koop zetten.  Binnen 5 dagen na ons ja-woord waren we over vanuit alledrie de plekken.  Zonder enige andere hulp dan een verhuisbedrijf.  

We zouden dat MET jullie hebben willen vormgeven. 

MET jullie het Hegius goed achter willen laten. 

MET jullie deze plek inwijden.  

Het is niet anders. En het is PRACHTIG! 

Maar nu zitten wij hier en verzuchten geregeld: waar ZIJN ze dan nu?

Vol toewijding maken wij hier de zaal mooi. De boomgaard wordt omheind voor schaapjes. De tuin is schitterend. We bidden, visualiseren, mediteren voor jullie en met sommigen van jullie.  

En… we willen jullie zien! En dat valt met name mij soms zwaarder dan ik zou willen.  

Hoewel we altijd hebben gezegd dat alles doorgaat per Zoom op dit moment, en we ook werkelijk willen dat niemand ergens heen hoeft als je dat niet wilt, hebben we toch een mooie manier bedacht. 

Komende vrijdag, 15 Mei, is er weer een Make It Work dag. Die doen we in principe net als vorige keer in April: Per Zoom, van 10 tot 11 een uur waarin ik iets uitleg en jullie een opdracht krijgenDan van 16.00 tot 17.00 weer en een afsluitende borrel.  Alleen….. voor wie wil stellen wij de zaal en de boomgaard open om HIER met ons te zijn. Wil je niet, dan zijn wij er ook voor je, per Zoom.  

Mits:

  • je NIET verkouden of ziekig bent
  • je een mondkapje (bij voorkeur van Alina!) bij je hebt bij twijfel- je eigen lunch meeneemt (we weten de mogelijkheden van voedsel maken ivm Corona gewoon nog niet)
  • je een dekentje meeneemt als je in de Boomgaard wilt zitten of liggen
  • je zelf pen en papier meeneemt- je bereid bent afstand te houden van mensen die dat fijn vinden zonder oordeel op welke manier dan ook
  • je onze aanwijzingen over waar je wel en niet mag komen echt opvolgt, anders moeten wij teveel ontsmetten als jullie weg zijn 😉 hoe graag ik je ook ALLES wil laten zien, dat gaat niet…
  • je bereid bent steeds mee te helpen met ontsmetten en opruimen…. 

Mag je knuffelen met wederzijdse toestemming? Van mij wel. Maar met uitdrukkelijke opmerking dat ook maar bij enige twijfel nee het antwoord is, en iedereen hier eigen risico en verantwoordelijkheid in neemt.  

Ook deze dag is niet in plaats van, want een ‘normale’ Make It Work dag is het nog steeds niet helemaal. Maar het is een overgangsdag. Voor wie wil. Voor wie graag lekker hier in de boomgaard of aan het meer achter ons huis wil zitten. 

Voor wie een kleine retraite wil creëren. Het programma is ‘s ochtends een uur en ‘s middags een uur, tussendoor lekker zélf aan de slag. Dat geldt voor iedereen. Of je nou hier bent of thuis. Hier is 6000 meter grond en een GROOT meer.  We lunchen in de Boomgaard aan een lange tafel met afstand.  

Wil je echt afstand? Dat KAN. 

Wil je alleen buiten blijven? Dat KAN 

Wil je gewoon lekker hier in de natuur met weinig contact? Dat KAN

Wil je liever thuis, en vind je het moeilijk? Daar hebben wij RESPECT en BEGRIP voor. Dus dat KAN. 

Laat ons weten wat je doet. Wat dat ook is, we hebben een mooie video gemaakt voor je van onze nieuwe plek.  15 Mei zal de zaal alweer verder zijn, het is een ;tussenstand’. Geniet en hopelijk tot snel! Liefs, Suze en Jakko